Moje kuchcikowo

Smak życia i chwila wytchnienia przy dobrej lekturze

Wpis

czwartek, 13 lutego 2014

Ryba smażona

 

Smażyłam już kotlety schabowe bez panierki i były o wiele smaczniejsze od tych obtaczanych w jajku i tartej bułce. Z rybami jest podobnie. Bez panierowania mają bardziej wyrazistszy smak i są delikatniejsze. Wystarczy odrobina pieprzu i soku z cytryny aby wszystkim smakowało.

 

 

 Składniki:

  • 500 g filetów tilapii
  • sok z cytryny
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • mąka

 

 

 

 

 

 

 Rybę kroimy w kawałki, dowolnej wielkości. Oprószamy z obu stron pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny.

Pozostawiamy na chwilę po czym oprószamy mąką. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy filety z obu stron aż lekko zrumienią. 

 

 

 

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
sylka_rafcio
Czas publikacji:
czwartek, 13 lutego 2014 21:37

Trackback

Kalendarz

Listopad 2014

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Wyszukiwarka

Autorzy

Kanał informacyjny


„akcesoria
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne Durszlak.pl myTaste.pl
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... >

Opcje Bloxa