Moje kuchcikowo

Smak życia i chwila wytchnienia przy dobrej lekturze

Wpis

wtorek, 31 marca 2015

Jajka w ostrym sosie

 

Propozycja przystawki czy tez dodatku do pieczonych mięs lub dobrej jakości wędlin.

Ostry sos, którego intensywność możemy elastycznie dostosować do własnego gustu. Proponuję nie dodawać od razu wszystkiej musztardy. Łatwiej wówczas nad nim zapanujemy.

 

Składniki:

  • 4 jajka na twardo
  • szklanka majonezu
  • łyżka płynnego miodu
  • łyżeczka musztardy francuskiej Develey

 

 

 

Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy razem majonez, miód i musztardę.

Obrane jajka kroimy wzdłuż na pół. Układamy na talerzach żółtkiem do góry. Na wierzch wykładamy po porcji sosu.

Podajemy.

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
sylka_rafcio
Czas publikacji:
wtorek, 31 marca 2015 21:35

Polecane wpisy

  • Babka łaciata z cytrynową polewą

    Najprostsza babka na świecie. Niby nic szczególnego ale... jeśli udekorujemy ją polewą i posypiemy orzechami to zyska nowy wymiar i ciekawy smak. Dodatkowo sok

  • Zakwas na żurek wg. Magdy Gessler

    To już ostatnie chwile aby nastawić zakwas na żurek wielkanocny. Aby dojrzeć potrzebuje 3-4 dni, więc jeśli dzisiaj go zrobimy a najpóźniej jutro, to możemy być

  • Biała kiełbasa ze smażoną cebulką

    Proste potrawy to mają do siebie, że nie sposób ich zepsuć. Możemy je także wzbogacać mały dodatkami tak aby za każdym razem smakowały inaczej. Przepis na tę ki

Trackback

Kalendarz

Maj 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Wyszukiwarka

Autorzy

Kanał informacyjny


Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne Durszlak.pl myTaste.pl
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... >

Opcje Bloxa