Moje kuchcikowo

Smak życia i chwila wytchnienia przy dobrej lekturze

Wpis

poniedziałek, 30 marca 2015

Polędwiczki miodowo-musztardowe

 

Z książek kulinarnych możemy zaczerpnąć m\wielu inspiracji n a niecodzienne połączenia.Chociażby miód i musztarda.Brzmi dziwacznie a uwierzcie mi, że smakuje wyjątkowo dobrze. Trochę tłuszcz pryska przy smażeniu, ale przecież smażymy chwilkę aby polędwiczki były soczyste w środku a nie twarde.

 

Składniki:

  • 650 g polędwiczki wieprzowej
  • 2 czubate łyżki miodu
  • czubata łyżka musztardy dijon
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżeczka suszonego majeranku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

 

 

 

Polędwiczkę oczyszczamy z błon.Kroimy na plastry o grubości około 1,5 cm. Lekko rozbijamy dłonią. Posypujemy sola i pieprzem z obu stron.

Do miseczki wlewamy miód.Dodajemy musztardę, oliwę i tymianek. Mieszamy.

Marynata polewamy polędwiczki i obtaczamy w niej. Pozostawiamy w chłodnym miejscu np. lodówce na 2-3 godziny. Po tym czasie smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu do lekkiego zarumienienia.

 

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
sylka_rafcio
Czas publikacji:
poniedziałek, 30 marca 2015 19:39

Polecane wpisy

Trackback

Kalendarz

Maj 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Wyszukiwarka

Autorzy

Kanał informacyjny


Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne Durszlak.pl myTaste.pl
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... >

Opcje Bloxa